Vi skulle vilja använda statistikkakor i syfte att löpande förbättra webbplatsen. Godkänner du det? Du kan när som helst ändra ditt val.

Valborg 2024 – här kan du fira i Västerviks kommun

2024-04-19

Tisdagen den 30 april firas valborgsmässoafton på många ställen runt om i Västerviks kommun. Det blir majbrasor, vårtal, underhållning och mycket annat. Välkomna!

Vi har sammanställt alla valborgsfiranden runt om i kommunen.

Valborg i Västervik

Vi firar valborgsmässoafton runt Fiskaretorget i Västervik från 20.00. Majbrasan tänds på stenpiren vid Fiskaretorget cirka klockan 20.45.

Kvällen kommer att bjuda på sång av Kulturskolans sånggrupp Arioso och Västerviks manskör, vårtal med Niklas Wrångberg, eldshow med Westervik Twirling Troop och härlig konsert med Mollie Minott.

På Fiskaretorget kommer det även finnas godis, munkar och aktiviteter såsom ponnyridning.

Arrangör: Västerviks kommun.

Valborg i Ankarsrum

Traditionellt valborgsmässofirande med majbrasa och fyrverkerier i Ankarsrums Brukspark.

Valborgsmässofirandet börjar kl. 20.15 med musikunderhållning av Durspelssmederna och Tina Jaxén. Vårtal av Tomas Kronstål. Servering erbjuds på plats.

Tjustbygdens Sparbank sponsrar aktiviteterna.

Arrangör: Ankarsrums hembygdsförening, Ankarsrums Samhällsförening och Svenska Kyrkan i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Tjustbygdens Sparbank.

Valborg i Överum

Valborgsmässoafton vid Vallonen med firande som börjar 21.00. Det blir brasa Överums Musikkår och kör som medverkar. Vårtalar gör Jesaia Lowejko. Servering finns på Vallonen.

Arrangör: Överums Hembygdsförening och Vallonen Överums Folkpark.

Valborg i Odensvi

Valborgsmässofirande vid Kyrksjöbadet. Sedvanligt firande med Odensvi kyrkokör, vårtalare, fyrverkerier och servering från 20.30. Klockan 21.00 tänder vi brasan.

Arrangör: Odensvi Intresseförening.

Valborg i Lofta

Vi firar Valborg vid Lofta hembygdsgård från klockan 20.00. Det serveras kaffe och kaka i hembygdsgården, vårtal av Akko Karlsson, valborgsbrasa och fyrverkeri. Brasan tänds klockan 21.00.

Arrangör: Lofta Hembygdsförening.

Valborg i Loftahammar

Loftahammar firar Valborg på Kapelludden. Utöver brasan som tänds klockan 21.00 så kommer det bjudas på körsång, vårtal av Yvonne Andersson och avslutande fryverkeri.

Arrangör: Loftahammars Hembygdsförening.

Valborg i Edsbruk

Valborgsmässofirande vid badplatsen i Edsbruk. Firandet börjar klockan 20.00 med försäljning av lotter, kaffe och korv. Klockan 21.15 sjunger kören och vi tänder brasan. Vårtalaren är Lena Karlsson och tillsammans hälsar vi våren välkommen och avslutar med fyrverkerier.

Arrangör: Västra Eds Intresse- och Idrottsförening

Valborg i Blackstad

Valborgsfirande vid Blackstad bygdegård med servering som öppnar klockan 20.00. Hallingeberg – Blackstads kyrkokör sjunger in våren 20.30 samtidigt som brasan tänds. Vårtal av Annelie Lockneman som avslutas med fryverkerier runt klockan 22.00. Företaget Hjalmarssons skogar sponsrar fryverkeriet.

Arrangör: Blackstad Bygdegårdsförening och Blackstad Hembygdsförening.

Valborg i Dalhem

Valborgsfirande kl. 21.00 i grustaget vid Sjöända. Det kommer att bjudas på valborgsmässobål, vårtal av Karina Nahlbom samt försäljning av korv, kaffe och lotter.

Arrangör: Dalhems Hembygdsförening.

Valborg i Hallingeberg

Valborgsfirande vid Sets kulle nära Godtemplargården i Hallingeberg. Vi tänder brasan kl. 20.30 och det kommer att serveras varmkorv i Godtemplargården.

Arrangör: IOGT-NTO Hallingeberg.

Valborg i Blankaholm och Soldstadström

Valborgsfirande i Folkets Park Solstadström från klockan. 19.30. Brasan tänds klockan 20.00 och det kommer att bjudas på sång och vårtal. Fika finns att köpa.

Arrangör: Folkets Parksföreningen i Solstadström/Blankaholm.

Valborg i Gamleby

Valborgsfirande vid Gundelholmen i Gamleby från klockan 20.00. Det blir vårtal, musik och så tänder vi brasan klockan 21.00. Gamleby Föräldraförening kommer sälja fika och korv. 

Arrangör: Gamleby Hembygdsförening och Gamleby Intresseförening.

Valborg i Gunnebo

Gemensamt Valborgsfirande på fotbollsplanen i Gunnebo centrum klockan 18.00-20.00. Det blir tipspromenad för barn och vuxna, eldkorgar samt vårtal och vårsånger med kören klockan 19:15. På plats kan du köpa korv och fika samt testa aktiviteter såsom dart.

Arrangör: Ett gemensamt arrangemang av bygdens föreningar och Svenska kyrkan Gladhammar-Västrum Församling.

Sidan senast granskad den 19 april 2024